МЗС Росії назвав умову надання допомоги Вірменії

МЗС Росії назвав умову надання допомоги Вірменії

Москва надасть підтримку Єревану, якщо бойові зіткнення почнуться на території Вірменії.

Таку умову назвали в Міністерстві закордонних справ (МЗС) у відповідь на прохання прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про допомогу, з якої він звернувся до російського президента Володимира Путіна. Заява зовнішньополітичного відомства розміщено на офіційному сайті МЗС.

У міністерстві підкреслили, що таке рішення прийнято відповідно до Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу між Росією і Вірменією. При цьому Москва підтвердила прихильність союзницьким зобов’язанням у відносинах з Єреваном.

У своїй заяві російське відомство в черговий раз закликає сторони нагірно-карабаського конфлікту до негайного припинення вогню і мирного врегулювання.

Раніше Пашинян звернувся до Путіна з проханням розпочати консультації для визначення форми підтримки щодо забезпечення безпеки країни. «У листі, зокрема, були підкреслені обставини перекидання іноземних озброєних терористів із Близького Сходу і їх участі в бойових діях проти Нагорного Карабаху», – йдеться в повідомленні вірменського МЗС.

26 жовтня в Нагірному Карабасі вступив в силу режиму припинення вогню. Відповідних домовленостей було досягнуто Азербайджаном і Вірменією за посередництва США. Третє за рахунком перемир’я почалося о 08:00 за місцевим часом, однак незабаром сторони звинуватили одна одну в порушенні режиму тиші і продовжили вести бойові дії.

Поділитись