МВС реагуватиме на усі порушення виборчого законодавства

МВС реагуватиме на усі порушення виборчого законодавства

З початку виборчої кампанії-2019 до поліції надійшло 652 повідомлення про порушення виборчого процесу. За минулу добу таких повідомлень було 26, повідомив сьогодні, 5 січня, на брифінгу керівник Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.


За його словами, правоохоронці внесли відомості до реєстру досудових розслідувань за 12 фактами, 7 – кваліфікували як хуліганство, 2 – як підкуп виборця. Одне провадження відкрили за статтею порушення порядку фінансування виборчої кампанії.

Національна поліція вже склала 154 адміністративні протоколи. Нині перевіряють ще 334 повідомлення.
Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко також наголосив, що поліція реагуватиме на всі повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства.

За його словами, зараз проводиться підготовка особового складу поліції для того, щоб поліцейські бачили і фіксували порушення виборчого законодавства.

Він нагадав, що у день виборів президента на виборчих дільницях буде залучено понад 60 тисяч поліцейських і нацгвардійців, окрім того, працюватимуть представники ДСНС, ДПСУ і ДМС.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами в президенти 30 претендентів. Вибори Президента заплановані на 31 березня.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, шанс потрапити до другу туру виборів мають: лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко.

Поділитись