МВС котролюватиме реєстр виборців, – Аваков

МВС котролюватиме реєстр виборців, – Аваков

МВС проводить моніторинг ситуації, щоб у реєстрах виборців не було “мертвих душ” з тимчасово окупованої території Донбасу і Криму. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми “Право на владу”.


“Останнім часом ми фіксуємо те, що кількість людей, які перетинають лінію розмежування й реєструють своє місце проживання в іншому місті, щоб проголосувати, зросла в шість разів. Чи це дійсно люди прагнуть проголосувати, чи це схема, яку нам нав’язує наш іноземний ворог? І зараз це питання ми ретельно вивчаємо. Органи реєстру мають бути дуже пильними. Як, власне, будемо пильними і ми, щоб у реєстрі виборців не було ні мертвих душ, ні людей, які давно забули про свою участь в реєстрі в цьому місті, а за них хтось проголосує”, – сказав Аваков.

Міністр закликав членів виборчих комісій утриматись від участі в кримінальних схемах.

“Ми маємо базу даних перетину кордону, і якщо ми побачимо, що член виборча комісія видала бюлетень людині, яка не перетинала кордон і знаходиться за кордоном, то це пряма кримінальна відповідальність. Це – тюрма, від трьох років. Тому я хочу сказати членам комісії, не беріть участь ні в яких схемах”, – наголосив Аваков.

Раніше Аваков попереджав, що МВС разом із прикордонною службою контролюватиме процес виборів у прикордонних областях, щоб за громадян, які перебувають за кордоном, не голосували інші люди.

Згідно з останніми соціологічними даними, лідерами президентських перегонів залишаються: шоумен Володимир Зеленський, голова ВО “Батькіщина” Юлія Тимошенко та чинний Президент Петро Порошенко.

Вибори Президента України заплановані на 31 березня.

Поділитись