Вибори: поліція розслідує 15 кримінальних проваджень

Вибори: поліція розслідує 15 кримінальних проваджень

З початку виборчої кампанії поліція зареєструвала 708 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. Про це йшлося сьогодні, 6 лютого, під час відеоселекторної наради керівництва МВС та Нацполіції із забезпечення публічного порядку у ході виборів.


Захід відбувся під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового та за участі Голови Національної поліції України Сергія Князєва.

Зокрема, від початку виборчого процесу слідчі розпочали 15 кримінальних проваджень за правопорушення у виборчій сфері.

«Ми бачимо, що кожного дня кількість такої інформації збільшується, тому найголовніше – чітка професійна організаційна робота, перш за все – керівників. З вашого боку має бути організована відповідна робота», – зазначив Сергій Яровий.

Голова Нацполіції Сергій Князєв наголосив, що всі керівники територіальних підрозділів держави несуть персональну відповідальність за належне реагування на повідомлення, що стосуються реалізації виборчого права.
«Основне завдання – це забезпечення волевиявлення громадян. Тому спроби незаконного фінансування чи роздачі коштів, підкупу виборців, збір даних, які надають ідентифікацію громадян, – повинні супроводжуватися негайною реакцією та правовою кваліфікацією з боку поліції», – сказав Сергій Князєв.

Загалом від початку президентської виборчої кампанії поліція відкрила 15 кримінальних проваджень. Три з них стосуються порушень виборчого законодавства. Йдеться про порядок фінансування політичної партії та підкуп виборців.

Крім того, відкрито 10 кримінальних проваджень, пов’язаних із проведенням виборчої кампанії.

Водночас поліцейські склали 147 адміністративних матеріалів за фактами порушення у виборчій сфері.

Нагадаємо, вибори Президента України заплановані на 31 березня.

Поділитись