Москва попередила Лукашенка напередодні переговорів з опозицією

Москва попередила Лукашенка напередодні переговорів з опозицією

В кінці березня головний редактор радіо “Ехо Москви” Олексій Венедиктов повідомив про підготовку зустрічі Олександра Лукашенка з колишнім кандидатом в президенти республіки Світланою Тіхановською.

Журналіст зазначив, що переговори буде вести Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Політолог Валерій Карбалевич засумнівався в тому, що білоруський президент дійсно погодився сісти за стіл переговорів з лідером опозиційного руху. Експерт нагадав, що політик відмовився від діалогу в найкритичніший для себе момент – в серпні-вересні минулого року.

Нагадаємо, що тоді близько мільйона людей вийшли на вулиці з вимогою відставки Лукашенка. Прихильники опозиції звинуватили керівництво країни у фальсифікації виборів президента. Взимку протестна активність різко знизилася, і поки так і не відновилася.

“Сьогодні розраховувати на те, що Олександр Лукашенко піде на переговори, дуже сумнівно”, – висловив думку Карбалевич.

Експерт припустив, що Венедиктов міг отримати інформацію про зустріч від Кремля. За його словами, таким чином Росія спробувала натиснути на Олександра Лукашенка; показати, що якщо він не піде їй назустріч, то йому доведеться мати справу з Заходом. “Мовляв, Москва попереджає його”, – уточнив Карбалевич.

Поділитись