Митники Сумщини вилучили 283 тис. гривень та консерви

Митники Сумщини вилучили 283 тис. гривень та консерви

На митному посту «Бачівськ» працівники Сумської митниці ДФС затримали українця, який намагався перетнути кордон з незадекларованими коштами.

Як передає sumypost.com, в ході огляду транспортного засобу, який рухався у напрямку в’їзд на митну територію України, в салоні автомобіля, виявлено кошти в іноземній валюті. Купюри знаходились у передній консолі коробки передач автомобіля. Гроші знайдено тільки після демонтажу обшивки, що ускладнювало їх виявлення. Сума коштів склала близько 283 тис. гривень. Власник авто переміщував валюту через кордон України з приховуванням від митного контролю.

В даний час переміщуваний товар вилучено до прийняття правового рішення. На правопорушника митники склали протокол про порушення митних правил згідно з статтею 483 Митного кодексу України.

Також  на митному посту «Бачівськ», під час проведення митного огляду транспортного засобу, в багажному відділенні, без ознак приховування,  виявлено 58 банок консерви без етикетки. Зі слів громадянки України, яка намагалась перевезти даний товар через митний кордон, в консервних банках знаходиться «м’ясо краба» та  належить особисто їй.

Таким чином, українка порушила встановлений порядок переміщення через митний кордон України при проходженні спрощеного митного контролю, оскільки, відповідно до ст. 378 Митного кодексу України вищевказаний товар обмежений (заборонений) до переміщенні через митний кордон України та який відповідно до статті 374 Митного кодексу України  підлягає обов’язковому декларуванню.

Поділитись