Мінські угоди потребують перегляду та модернізації, – Резніков

Мінські угоди потребують перегляду та модернізації, – Резніков

Мінські домовленості, підписані 6 років тому і покликані врегулювати конфлікт на Донбасі, не є ідеальними, проте Україна не планує відмовлятися від них.

Про це в ефірі політичного ток-шоу на одному з українських телеканалів заявив віце-прем’єр України, міністр з питань реінтеграції «тимчасово окупованих територій» Олексій Резніков.

Він зазначив, що Мінські угоди очевидно потребують перегляду та модернізації, але в той же час українська сторона нібито не має наміру відходити від такого формату переговорів, оскільки це політико-дипломатичне зобов’язання, яке було взято в 2014 році і продовжене в 2015 році.

Не зовсім зрозуміло, втім, про які переговори веде мову Резніков: в даний час все впирається в небажання Києва виконувати ті пункти «Мінська-2», які їм не подобаються (перш за все, внести зміни до Конституції України, закріпивши в основному законі особливий статус «окремих районів Донецької та Луганської областей».

Резніков при цьому цинічно заявляє, що, незважаючи на юридичну хиткість Мінських домовленостей, Україна продовжить відстоювати свої позиції на переговорах.

Відзначимо, що останнім часом на Україні все частіше спекулюють про «неможливість» виконання Мінських домовленостей, підписаних 6 років тому.

Раніше глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Донбасом Леонід Кравчук заявив, що пора визнати той факт, що з Росією домовитися неможливо, тому руху вперед в переговорах немає.

Також про абсолютну нездійсненності Мінських угод заявляв глава Офісу (Адміністрації) Президента України Андрій Єрмак.

Поділитись