Міністерство юстиції США отримало від Джуліані інформацію по Україні

Міністерство юстиції США отримало від Джуліані інформацію по Україні

Міністерство юстиції США перевіряє всю інформацію по Україні на предмет достовірності, в тому числі отриману від адвоката американського лідера Дональда Трампа Рудольфа Джуліані.

Це підтвердив на прес-конференції генпрокурор, глава відомства Вільям Барр. Таким чином він прокоментував висловлювання сенатора Конгресу США Ліндсі Грема (республіканець, від штату Південна Кароліна) в ефірі телекомпанії CBS. Грем повідомив, що у Джуліані є інформація про діяльність в Україні сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена – Хантера. За його словами, Мін’юст має намір перевірити достовірність відомостей, наданих адвокатом глави Білого дому.

“Міністерство відкрите до будь-якої інформації, але ми повинні бути дуже обережні до інформації, що надходить з України”, – зазначив генпрокурор, відповідаючи на питання про заяви сенатора. “Ми не можемо приймати все на віру”, – підкреслив він.

“Будь-яка інформація по Україні повинна ретельно перевірятися відомством, спецслужбами. Ми оцінюємо достовірність таких даних, – сказав Барр. – Це стосується всієї інформації, що надходить до нас по Україні, в тому числі тієї, про яку нам може заявити пан Джуліані”.

Джуліані виявився в центрі уваги ЗМІ після того, як у Вашингтоні у вересні почався великий скандал через твердження про надання Трампом під час телефонної розмови в липні тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році. Як вважають політичні опоненти американського лідера, республіканець Трамп нібито намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності Хантера Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Це стало приводом для початку процедури імпічменту щодо Трампа. Сенат Конгресу США, в якому республіканці мають більшість, 5 лютого виправдав президента за обома статтями обвинувачення.

Поділитись