Меркель стримала обіцянку і вийшла до журналістів в масці

Меркель стримала обіцянку і вийшла до журналістів в масці

Канцлер ФРН Ангела Меркель стримала дану в понеділок журналістам обіцянку і постала перед ними в масці.


Фотографія канцлера в масці опублікована в Twitter-акаунті прем’єр-міністра Саксонії-Ангальт Райнера Хазелоффа. Знімок зроблений у дворику бундесрату (Федеральна рада), де Меркель в п’ятницю виступає з промовою з приводу головування Німеччини в Раді ЄС.
“Спільний старт в німецьке головування. Європа регіонів повинна саме зараз бути єдиною”, – написав Хазелоффа.

Обидва політики на фотографії зображені в масках. Якщо Хазелофф надів маску з гербом свого регіону, то Меркель – з логотипом головування ФРН в Раді ЄС, стрічкою Мебіуса, пофарбованої в синій колір з вкрапленням квітів прапор Німеччини.

У понеділок на прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном Меркель довелося відповідати на питання журналістки, чому її ніхто не бачив в масці. Меркель дійсно жодного разу не з’являлася на публіці в масці, хоча канцлер регулярно закликала громадян дотримуватися правил щодо стримування пандемії коронавірусу, які передбачають в тому числі дотримання дистанції, носіння маски.

Канцлер відповіла журналістці, що надягає маску, коли в цьому є необхідність, наприклад, в магазинах, але в магазинах з журналістами вона не зустрічається, тому що нікому не каже, де і коли вона буде закуповуватися. Меркель підкреслила, що дотримується правил і пообіцяла, що “будуть і інші можливості, коли її точно можна буде побачити в масці”.

Поділитись