Мери міст України ведуть переговори про створення своєї партії

Мери міст України ведуть переговори про створення своєї партії

Мер Києва Віталій Кличко і мер Дніпра Борис Філатов підтвердили, що ведуть переговори про створення нової політичної сили перед місцевими виборами.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив Кличко.

“Так, ми дійсно спілкуємося з мерами інших міст, розуміючи, що місцеве самоврядування на сьогоднішній день потрібно захищати, треба відстоювати інтереси громад, і ми розглядаємо зараз різні варіанти, яким чином ми змогли б уявити цю політичну силу”, – сказав Кличко. За словами політика, вона поки носить умовну назву “Партія мерів”.

Мер Дніпра також підтвердив переговори про створення нової політичної сили. “Я беру участь в переговорах – в різних форматах, з різними учасниками цих процесів”, – зазначив Філатов.

За його словами, в Україні близько 30% виборців розчарувалися в існуючих партіях і шукають якусь альтернативу їм.

“Партія місцевого самоврядування <…>, не мерів, а партія, яка захищає права місцевого самоврядування”, – сказав глава Дніпра новий проект.

Нова партія може з’явитися перед виборами до місцевих органів влади, призначеними на 25 жовтня 2020 року.

У той же час в березні Кличко анонсував перезапуск створеної ним партії “Удар”, причому під тією ж назвою. Політик заявляв, що політична сила має намір взяти участь в тих регіонах, де у неї хороші позиції.

Кілька років Кличко був формальним лідером “Блоку Петра Порошенка – Солідарності”. Він очолив його в 2015 році, коли “Удар” фактично припинив своє існування, влившись в “БПП-Солідарність”. У травні 2019 року “Солідарність” змінила назву на “Європейську солідарність” і обрала своїм лідером вже безпосередньо екс-президента Петра Порошенка.

На парламентські вибори в 2019 році “Удар” пішов окремо від “Європейської солідарності”, виставивши менше 20 кандидатів у депутати по мажоритарних округах, а список на загальнодержавний округ навіть не подавав. Однак жоден з кандидатів не пройшов до Верховної Ради.

Поділитись