Мейрід Макгіннес призначена новим членом Єврокомісії

Мейрід Макгіннес призначена новим членом Єврокомісії

Кандидатура Мейрід Макгіннес на пост нового члена Єврокомісії від Ірландії, натомість Філа Хогана, який пішов пішов через скандал з недотриманням карантинних норм по коронавірусу затверджена Радою Євросоюзу.

Про це 12 жовтня повідомляється в заяві Ради ЄС.

«Сьогодні Рада за спільною згодою з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен призначив новим членом Єврокомісії Мейрід Макгіннес», – йдеться в повідомленні.

Також вказується, що Макгіннес була призначена на цю посаду після відставки Хогана і уточнюється, що вона пробуде на цій посаді до закінчення терміну повноважень Єврокомісії – до 31 жовтня 2024 року.

Крім того, в повідомленні підтверджується, що єврокомісар від Ірландії стане відповідальною за фінансові послуги, фінансову стабільність, а також за ринки капіталу.

Філ Хоган пішов у відставку 27 серпня після великого скандалу, пов’язаного з тим, що єврокомісар взяв участь в гала-вечері парламентського гольф-клубу, що відбувся 19 серпня в містечку Кліфден в Ірландії, де були грубим чином порушені заходи карантинної безпеки , що стосуються проведення громадських зібрань.

Поділитись