Медведєв відповів Японії щодо Курил

Медведєв відповів Японії щодо Курил

Росія не відмовиться від своїх національних і геополітичних пріоритетів, а тому Японія марно реагує негативно на будь-яку російську активність на Курилах.

Про це заявив в середу заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в ході онлайн-зустрічі з учасниками проходить на Сахаліні форуму “ОстроVа-2020”.

Відповідаючи на питання про реакцію Токіо на будь-яку російську активність на Курилах, він підкреслив, що вона дійсно “завжди складна”.

“Мені здається, що це марно, оскільки ми все одно залишимося сусідами, і в той же час всі наші землі, всі наші пріоритети – геополітичні, національні пріоритети – також залишаться при нас. Ми їх не змінимо і, звичайно, будемо слідувати тому курсу , який був сформований в останні роки”, – сказав він.

При цьому Медведєв підкреслив, що Росія хоче дружити з Японією і веде з нею переговори, а також вказав на “досить непогані” економічні проекти.

На прохання прокоментувати ставлення до молодіжного форуму на Сахаліні як до геополітичного проекту, Медведєв підкреслив, що до геополітики відноситься все, в тому числі повсякденна громадська активність. “У цьому сенсі і форум, який проходить на Далекому Сході, таке призначення має”, – сказав він.

Поділитись