Медики Великобританії стикаються з нестачею засобів захисту

Медики Великобританії стикаються з нестачею засобів захисту

Багато лікарів Великобританії досі не мають належного захисного обладнання для лікування хворих на коронавірус, показало велике опитування британських медиків.

Британська медична асоціація (БMA) оголосила свої висновки в суботу після опитування понад 6 000 лікарів у Великобританії, – передає CNN.

Результати його опитування показали на відсутність у країні халатів та окулярів для захисту очей, зокрема, незважаючи на неодноразові обіцянки уряду Великобританії щодо вирішення проблеми.

Хоча в результаті останнього опитування, опублікованого 7 квітня, відбулося незначне покращення. БМА закликав уряд зробити більше, щоб забезпечити медиків засобами індивідуального захисту.

“За два місяці в Британії відбудеться криза Ковіда-19, а лікарі відчувають себе незахищеними, коли їдуть на роботу. Уряд каже, що незабаром буде доставлено 1 мільярд предметів, і, хоча з’явилися ознаки покращення, наші дослідження чітко показують, що обладнання не надходить до всіх лікарів, які працюють на передовій”, – заявив доктор Чаанд Нагпаул, голова ради БМА.

З-поміж тих лікарів, які працюють у зонах підвищеного ризику, більше половини заявили про відсутність засобів захисту.

Приблизно половина також сказала те саме, що дефіцит у країні одноразових суконь з довгими рукавами та одноразових окулярів.

БMA також повідомила про нестачу засобів захисту очей.

Ці результати були оприлюднені через день після того, як Метт Хенкок, міністр охорони здоров’я Великобританії, заявив, що не може гарантувати, що в лікарнях не закінчяться кошти в ці вихідні.

Він додав, що уряд робить все можливе, аби розібратися в питаннях постачання.

На початку цього тижня в інтерв’ю BBC BBC Хенкок повідомив про смерть 27 працівників Національної служби охорони здоров’я від коронавірусу.

Уряд Великобританії оприлюднив дані в понеділок, показуючи, що третина медпрацівників, які пройшли тестування на коронавірус, дали позитивні результати.

Кількість випадків коронавірусу у Великобританії зросла в суботу на 888 до 15 464, повідомляє Міністерство охорони здоров’я та соціального забезпечення Великобританії.

переклад Володимира Малініна

Поділитись