Медики Навального з Росії звернулися до німецьких колег

Медики Навального з Росії звернулися до німецьких колег

Головлікар омської лікарні Олександр Мураховський заявив, що омські лікарі попросили колег з німецької Charite надати дані, які доводять отруєння опозиціонера Олексія Навального.

За словами Мураховського, медики попросили у німецьких лікарів результати лабораторних досліджень, які визначили «інтоксикацію інгібіторами холінестерази». Також російські лікарі хочуть дізнатися, які клінічні дані дозволяють німцям говорити про таку інтоксикацію.

Навального госпіталізували в лікарню вранці 20 серпня. Йому стало погано під час польоту, літак екстрено посадили в Омську, тому він потрапив до місцевої лікарні.

Представники Навального повідомили, що перед польотом він пив чорний чай в кафе аеропорту. На їхню думку, опозиціонера могли отруїти, додавши щось в напій. Пізніше опозиціонера перевезли до берлінської клініки Charite. Німецькі лікарі заявили, що клінічні дослідження вказують на отруєння Навального речовиною з групи інгібіторів холінестерази. За їх словами, те, що трапилося з опозиціонером «серйозно», але гострої загрози для його життя немає. Поки він знаходиться в штучній комі.

У Росії висновки про отруєння називають поспішними. Омські лікарі стверджували, що провели дослідження на наявність в організмі Навального інгібіторів холінестерази, їх результат був негативним.

Поділитись