Мангеру обиратимуть запобіжний захід 12 лютого

Мангеру обиратимуть запобіжний захід 12 лютого

Запобіжний захід голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру обиратиме Шевченківський районний суд Києва у вівторок, 12 лютого. Його підозрюють в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

“На розгляд до Шевченківського районного суду Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Мангера В., підозрюваного в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст.27 (види співучасті), п.п 4, 6, 11, 12 у cт. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні суду на сторінці в Facebook.

Початок судового засідання із розгляду зазначеного клопотання призначено на 12:00 у приміщенні Шевченківського райсуду Києва за адресою: м.Київ, Дегтярівська, 31-А.

Разом з тим В.Мангер в ефірі телеканалу “112.Україна” заявив, що не тікатиме з країни через підозри в організації вбивства К.Гандзюк.

“Я з Катериною взагалі не був знайомий, і ніяких зв’язків з нею не було. Ті “зв’язки”, які сьогодні малюються у пресі деякими політичними силами, комусь таки потрібні. Я зараз в очі глядачам і всім людям можу сказати, що цієї людини я не знав, з нею не спілкувався, і ми взагалі ні з приводу роботи, ні з приводу політики з нею не перетиналися”, – сказав голова Херсонської облради.

Він також заявив про готовність до співпраці зі слідством. “Я відкритий до слідства, не планую нікуди їхати чи бігти”, – сказав В.Мангер.

Сьогодні ж генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що В.Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Поділитись