У Туреччині заарештували групу культурних діячів та вчених

У Туреччині заарештували групу культурних діячів та вчених

Усі заарештовані діячі культури та науковці мали стосунок до культурної організації Anadolu Kültür. Поліція провела спецоперацію у Стамбулі та інших містах.

Правоохоронці Туреччини провели спецоперацію в Стамбулі та кількох інших містах, під час якої затримали понад 10 науковців та діячів культури, – передає www.dw.com

Усі заарештовані вчені та діячі культури мали стосунок до організації Anadolu Kültür, повідомляє dpa. Торік було ув’язнено голову цієї культурної організації Османа Кавалу, і цього разу серед затриманих – заступник Кавали, член правління організації, а також директорка.

Крім них, поліцейські заарештували кількох викладачів університетів як у Стамбулі, так і в інших містах. Загалом було видано ордер на арешт 20 осіб, з яких поки що заарештовано 12.

Нагадаємо, в Туреччині після невдалої спроби путчу в липні 2016 року звільнено з різних державних органів, у тому числі й з лав поліції та збройних сил, більше 110 тисяч осіб. Країною прокотилася хвиля затримань, унаслідок чого понад 50 тисяч людей опинилися за ґратами за звинуваченням у причетності до спроби державного перевороту. Крім того, припинили діяльність чимало друкованих видань, інтернет-сайтів та інших критичних до уряду Реджепа Таїпа Ердога ЗМІ.

Нинішня турецька влада звинувачує рух мусульманського проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена  та його прихильників у спробі насильницького повалення влади 2016 року.

Поділитись