Ляшко в суді вимагає заборонити виплату премій в “Нафтогазі” після арбітражу з “Газпромом”

Ляшко в суді вимагає заборонити виплату премій в “Нафтогазі” після арбітражу з “Газпромом”

Лідер Радикальної партії України Олег Ляшко звернувся до суду з вимогою визнати неправомірною виплату премій керівництву компанії “Нафтогаз” за підсумками рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці з “Газпромом”.

Про це повідомили в прес-службі Окружного адміністративного суду Києва.

“Позивач Олег Ляшко просить суд визнати протиправними дії кабінету міністрів України і компанії “Нафтогаз України”, які полягають у встановленні та виплаті, на думку позивача, необґрунтованих винагород керівництву компанії” Нафтогаз України”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, політик вимагає визнати протиправною бездіяльність уряду, яка не забезпечила неналежний контроль ситуації в компанії, а також зобов’язати її керівництво повернути отримані гроші.

Йдеться про премії, в розмірі 1% від $ 2,9 млрд, виплачених “Газпромом” за рішенням Стокгольмського арбітражу, тобто близько $ 29 млн, які передбачалося розподілити між керівниками “Нафтогазу”. Факт такої виплати викликав широкий суспільний і політичний резонанс. Її визнали непомірно високою на тлі доходів громадян і стану економіки країни. У свою чергу виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко назвав відмову від виплати премії порушенням трудового законодавства і пригрозив звернутися “в компетентні органи” для захисту своїх інтересів.

Поділитись