Лукашенко звинуватив спортсменів у зраді Білорусі

Лукашенко звинуватив спортсменів у зраді Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив на зборах Національного олімпійського комітету країни і розкритикував білоруських спортсменів, які вимагали у міжнародних відомств санкцій для Білорусі.


Глава держави зазначив, що атлети повинні зайняти позицію для популяризації та розвитку спорту в країні.

“Наші тренери дбайливо ростили їх, їм були створені абсолютно всі умови для поєднання навчання і тренувань в училищах олімпійського резерву та університетах, держава дала їм можливість займатися спортом професійно, не відволікаючись на побутові питання, а наші найкращі лікарі лікували їх від травм.

Тепер же ці спортсмени стоять у прийомних міжнародних організацій, випрошуючи санкції проти нашого олімпійського руху і країни в цілому. На зраді батьківщини щастя не побудуєш”, – цитує Лукашенка білоруська Tribuna.com.

Серед санкцій, які пішли в відношенні Білорусі, стало рішення Міжнародної федерації хокею позбавити Мінськ можливості прийняти матчі чемпіонату світу, який пройде в травні-червні 2021 року. Спочатку турнір спільно повинні були прийняти столиця Білорусі і Рига, тепер же столиця Латвії є єдиною господинею світового форуму.

Дане рішення було прийнято в зв’язку з гострою політичною ситуацією в Білорусі, що виникла в серпні 2020 роки після президентських виборів, перемогу в яких здобув чинний глава держави Лукашенко.

Поділитись