Лукашенко зробив заяву про війну з європейськими країнами

Лукашенко зробив заяву про війну з європейськими країнами

Білоруський лідер як і раніше переконаний, що західні санкції спрямовані не проти його авторитарної влади, а проти країни в цілому.

“І ми стояти на колінах не будемо. Наш народ завжди боровся за правду і справедливість. Ми не станемо розмінною монетою і будемо всіма можливими способами відстоювати свій суверенітет”, – підкреслив він.

Лукашенко закликав чиновників розробити стратегію щодо зниження негативного ефекту і збитку від санкцій Заходу. Лукашенко заявив, що в даний час країна знаходиться в стані війни.

Про це він розповів напередодні на нараді з протидії санкціям. Глава білоруської держави підкреслив, що мови про зниження темпів розвитку економіки бути не повинно. На думку білоруського лідера, головне завдання влади – захистити народ, компенсувавши втрати від дій Заходу і зберегти робочі місця.

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не буде “стояти на колінах” і “ставати розмінною монетою” і висловив намір відстоювати незалежність і самостійність держави будь-якими способами. Він в черговий раз пригадав ситуацію на Україні, пояснивши, що зовнішні вороги точно так же, як і в Незалежної, намагаються знищити місцевий бізнес і виробництво, замінивши їх своїми.

На думку Батьки, санкції спрямовані не на його авторитарний режим, а на простих робітників та інших людей. Президент вважає, що насправді Захід хоче залишити їх без житла і засобів до існування.

Раніше Лукашенко також назвав санкції міжнародним шантажем, звернувши увагу на те, що ООН забороняє подібні дії.

Поділитись