Лукашенко розповів, чого слід чекати від Всебілоруських зборів

Лукашенко розповів, чого слід чекати від Всебілоруських зборів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що від Всебілоруського народного зібрання не треба чекати рішення глобальних проблем, вони лише будуть позначені.


“Ви приїхали сюди, щоб вирішувати проблеми. Навіть не вирішувати, а починати вирішувати. Це принципово. Не треба чекати від нашого з’їзду вирішення глобальних проблем, ми їх позначаємо. Ми говоримо, як будемо розвиватися в майбутнє як мінімум п’ятиріччя, а може, вдасться заглянути і за горизонт”, – сказав Лукашенко, відкриваючи в Мінську в четвер Всебілоруські народні збори.

Він також зазначив, що делегати ВНЗ – “господарі” Мінська та Білорусі. “Менше дивіться в різного роду (Telegram) канали, живіть своїм життям. Нас качали досі, качають зараз, особливо вас, я вже звик, будуть качати і потім. Як в народі кажуть, особливо не парся”, – сказав Лукашенко.

Глава держави порадив жити своїм розумом. “Ви – законні представники народу Білорусі, трудових колективів, громадських організацій і так далі”, – продовжив президент.

Лукашенко також запропонував делегатам не соромитися і виходити до мікрофона, щоб висловлювати свою думку. За його словами, країна переживає складні часи, які вимагають бути відкритими і чесними перед самими собою, близькими і всім народом.

Президент Білорусі запропонував також проаналізувати досягнення країни в сфері економіки і з’ясувати, чого досягти не вдалося і де є резерви.

“Ми нічого не приховували, і нам з вами є, що обговорити сьогодні. Перше – треба проаналізувати, що зроблено в економіці, наші досягнення – а вони є і, можливо, чималі; що не вийшло і, головне, де є резерви і конкретні пропозиції щодо подальшого розвитку”, – сказав Лукашенко.

Крім того, Лукашенко запропонував учасникам форуму подумати над тим, як “в умовах пандемії і зовнішнього тиску жити далі”, а також “які заходи вжити для того, щоб забезпечити економічне зростання і гідний рівень життя”.

Поділитись