Білоруський протестувальник підпалив танк в Мінську. Відео

Білоруський протестувальник підпалив танк в Мінську. Відео

Невідомий протестуючий підпалив один з танків білоруських збройних сил під час його транспортування по залізничній платформі в районі столиці.

Відеозапис публікує Telegram-канал «Баста!».

Як розповів каналу сам палій, він помітив, як великий склад військової техніки рухався по залізниці від Мінська в бік Орші. На представлених кадрах видно, як білорус таємно підбирається до танку і кидає в нього ємність з невідомим вмістом. Після цього техніка запалюється.

Свій вчинок чоловік пояснив актом громадянської непокори. «Танк Т-72, ​​120-а дивізія. За мовчання армії, яка давним-давно повинна була покласти край повноважень “маршала” Саші “три відсотки”, – заявив невідомий.

Міноборони республіки вже встигло відреагувати на інцидент. Військові повідомили виданню «Наша Нiва», що танк не отримав серйозних пошкоджень і незабаром прибуде на полігон. «Завтра – в навчальний бій», – підкреслили в міністерстві.

Раніше Лукашенко заявив, що готовий боронити Білорусію «хоч на танку, хоч з автоматом в руках». На його думку, громадяни республіки не пробачать йому недолугості в питанні національної безпеки. Він пообіцяв діяти жорстко в цьому напрямку.

Поділитись