Лукашенко обманює Росію, використовуючи Союзну державу в своїх інтересах

Лукашенко обманює Росію, використовуючи Союзну державу в своїх інтересах

Союзна держава між Росією і Білоруссю є політичною вигадкою. Так вважає перший глава республіки Станіслав Шушкевич.

Олександр Лукашенко відомий своєю здатністю грати, що називається, на два фронти. Весь період, який політологи називають затяжною політичною кризою в Білорусі, останній диктатор Європи примудряється підтримувати мінімальну видимість легітимності. При цьому світова спільнота продовжує наполягати на тому, що на території республіки права людини носять вельми умовний характер.

Одним із лейтмотивів постійної риторики Лукашенко є тема Союзної держави. Колишній головнокомандувач Республіки Білорусь Станіслав Шушкевич заявив, що Олександр Григорович експлуатує дружні відносини з Росією.

За словами політика, Батька намагається вести своєрідну гру з Володимиром Путіним. Йдеться про те, що Союзна держава між Росією і Білоруссю є політичною вигадкою.

Крім того, Шушкевич назвав потуги Лукашенко нісенітницею. Головною мотивацією для Батьки політик вважає можливість отримати від країни-сусіда кредити.

Шушкевич висловив здивування тим, як Олександру Григоровичу досі вдається маніпулювати союзниками настільки примітивним способом. Політолог висловив припущення, що Лукашенко буде експлуатувати тему Союзної держава до нескінченності.

Поділитись