Лукашенко назвав мету інтеграції Росії і Білорусі

Лукашенко назвав мету інтеграції Росії і Білорусі

Інтеграція Білорусі та Росії носить взаємовигідний характер, нічого поганого для народів двох країн в ній немає, заявив білоруський президент Олександр Лукашенко за підсумками переговорів з російським колегою Володимиром Путіним.

«Саме час спитати наших критиків в Білорусі, які дуже багато, критикуючи мене і влада, кричали. Ось я хочу запитати у них, а у критиків нашої інтеграції в Росії хочу поцікавитися: і де ви бачите тут гирю на нозі Росії? Нічого поганого для народів Білорусі та Росії в цих (союзних – ред.) програмах немає і бути не могло. Все націлене на зростання добробуту наших народів», – заявив Лукашенко журналістам.

Він також висловився з приводу інформаційних вкидань про нібито «поглинанні» Білорусії Росією.

«Делікатно президент Росії не сказав про різного роду міркуваннях, що тут хтось когось поглине і так далі. Повинен сказати, що ми на цю хворобу і не хворіли з президентом Росії. Якщо хтось цим хворів, можемо підлікувати», – сказав Лукашенко.

У той же час глава держави зазначив, що керівництво обох країн буде робити кроки виключно в інтересах народів. Лукашенко запевнив, що якщо двом країнам знадобляться більш тісні відносини, це буде зроблено миттєво, як тільки прозвучать відповідні запити громадян.

Поділитись