Лукашенко доручив обговорити відмову Білорусі від нейтралітету

Лукашенко доручив обговорити відмову Білорусі від нейтралітету

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив за підсумками Всебілоруського народного зібрання обговорити і викласти можливі поправки до конституції, пов’язані з відмовою республіки від нейтралітету.


“Було порушено принципове питання, перш за все, для президента. Різні люди підкреслювали – і військові, і невійськові – пропонуючи конституційно закріпити принцип, протилежний нейтралітету. Немає нейтралітету і, чесно кажучи, ми і не проводили курс, який був би жорстко пов’язаний з нейтралітетом, тим самим, можливо, порушуючи конституцію … життя змінювалася, і ми змушені були підлаштовуватися під це життя, вважаючи, що не можна постійно змінювати конституцію. Тому, мабуть, треба нам обговорити це питання з фахівцями і викласти по -іншому у ці вимоги”, – заявив Лукашенко, підбиваючи підсумки ВНЗ.

При цьому глава держави звернув увагу, що до цього в Білорусі також необхідно прийняти концепцію національної безпеки. “Обговорюючи її, ми прийдемо до конституційних змін в цьому плані”, – додав Лукашенко.

У четвер глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що закріплене в конституції Білорусі прагнення до нейтралітету не відповідає поточній ситуації, це пропонується врахувати при роботі над поправками до основного закону країни.

Поділитись