Лукашенко дав завдання білоруським вченим створити вакцину від COVID-19

Лукашенко дав завдання білоруським вченим створити вакцину від COVID-19

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що отримання власної вакцини від COVID-19 є справою честі для керівництва МОЗ і Національної академії наук, і підкреслив, що препарат повинен бути кращим, тому що створюється не на “голому місці”.


“Вітчизняна вакцина – справа честі (Володимира) Гусакова та (Дмитра) Піневича (очолюють академію наук і мінохоронздоров’я – ред.), МОЗ та Національної академії наук, в найкоротші терміни зробити найкращу вакцину. Чому найкращу – бо досвід вже є. І у росіян, і у європейців, і у китайців, у індусів “, – сказав Лукашенко в п’ятницю на зустрічі з міністром охорони здоров’я Білорусі Дмитром Піневича. Слова президента наводить його прес-служба на сайті глави держави.

Лукашенко додав, що “багато хто вже виробляє ці вакцини”. “Ми вже дещо знаємо, ми не на голому місці це робимо”, – заявив глава держави.

У свою чергу агентство Sputnik Білорусь наводить слова Лукашенка про те, що якщо буде необхідно, то і китайська сторона готова підтримати і допомогти Білорусі в питанні створення вакцини. “Треба встати на плечі тим, хто це вже зробив, і зробити хорошу вакцину. Якщо вийде надійна, якісна – 98-99% гарантії – це буде прорив. До хорошого треба прагнути”, – підкреслив білоруський президент.

Поділитись