Лікарі назвали задишку прихованим симптомом коронавірусу

Лікарі назвали задишку прихованим симптомом коронавірусу

Втрата смаку та нюху при коронавірусі зараз зустрічається все рідше, проте приводом насторожитися і звернутися до лікаря є задишка.

Про це розповів лікар імунолог-алерголог Володимир Болібок.

Болібок зазначив, що зараз COVID-19 стало куди складніше діагностувати через поширення нових штамів і зміни симптоматики. До того ж підвищення температури і кашель не обов’язково вказують на коронавірус.

«Якихось певних симптомів, які раніше були, скажімо, при штамі «альфа», зараз вже немає. Рік тому у нас був яскраво виражений симптом – втрата нюху, а зараз це рідше зустрічається», – пояснив лікар.

При цьому, за його словами, варто поспостерігати за частотою дихання хворого і, якщо в стані спокою відбувається більше 20 вдихів за хвилину, то це привід звернутися за медичною допомогою.

«Якщо з’являється задишка, то це самий небезпечний симптом. Просто треба пам’ятати, що якщо людина тяжіння не тягає і не нервує, то частота його дихання не повинна перевищувати 20 вдихів в хвилину. Якщо людина спокійно сидить, але дихає частіше, значить, щось не в порядку з його легкими», – заявив Володимир Болібок.

Поділитись