The Telegraph: коронавірус міг почати поширюватися в Ухані влітку 2019 року

The Telegraph: коронавірус міг почати поширюватися в Ухані влітку 2019 року

Коронавірусну інфекція могла почати поширюватися в китайському місті Ухань ще влітку 2019 року.

Про це повідомляє газета The Telegraph з посиланням на дослідження компанії з надання консультацій у сфері кібербезпеки Internet 2.0.

Дослідження Internet 2.0 було засновано на аналізі контрактів на закупівлю обладнання для ПЛР-лабораторій в провінції Хубей, столицею якої є Ухань. Згідно з отриманими даними, в 2019 році витрати на закупівлю обладнання були майже в два рази більше, ніж в 2018 році. При цьому найбільш помітне зростання був зафіксований саме влітку 2019 року.

У доповіді вказується, що збільшення витрат було обумовлено закупівлями з боку органів, пов’язаних з контролем і профілактикою захворювань. Зокрема, мова йде про Китайському центрі з контролю і профілактиці захворювань в Хубеї, військової лікарні в Ухані, Уханьского інституті вірусології, а також Уханьского науково-технічному університеті.

«Ми прийшли до висновку, на основі проаналізованих даних <…> що вірус, швидше за все, вже активно поширювався в Ухані влітку 2019 року <…> Ми вважаємо, що зростання витрат в травні вказує на те, що це найраніша дата початку можливого зараження», – йдеться в дослідженні.

Як уточнює The Telegraph, відповідні дані вже передали для аналізу в американський уряд.

Поділитись