Лідери Євросоюзу звинуватили Росію в “провокаційних і руйнівних діях”

Лідери Євросоюзу звинуватили Росію в “провокаційних і руйнівних діях”

Глави держав Євросоюзу за підсумками “стратегічної дискусії” про відносини з Росією виступили з черговим антиросійським заявою. Вони висловили солідарність з Чехією і “східними партнерами” ЄС.

“Єврорада засуджує незаконні, провокаційні і руйнівні дії Росії проти ЄС, його членів та інших країн. І підтверджує єдність і солідарність перед лицем цих дій, а також висловлює підтримку східним партнерам”, – йдеться в заяві саміту лідерів ЄС.

Лідери країн Євросоюзу також доручили голові Євродипломат Жозепа Боррель підготувати до червневого саміту доповідь про відносини Євросоюзу та Росії. “Єврорада підтвердила свою прихильність п’яти принципам, якими ЄС керується в політиці до РФ. Він доручає Єврокомісії і главі дипломатії ЄС представити на саміті в червні доповідь про відносини з Росією з варіантами політики та відповідно до цими п’ятьма принципами”, – наголошується в заяві по підсумками “стратегічної дискусії з Росії”.

Раніше комітет з міжнародних відносин Європарламенту підготував доповідь, в якому були представлені основні принципи вибудовування відносин між Євросоюзом і Росією. Автори пропонують, наприклад, не визнавати легітимність нового складу Державної Думи, якщо результати вересневих виборів в Євросоюзі вважають фальсифікованими.

Поділитись