Лідер опозиційної партії Туреччини привітав Байдена раніше Ердогана

Лідер опозиційної партії Туреччини привітав Байдена раніше Ердогана

Лідер основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Туреччини Кемаль Киличдароглу висловив свої привітання у зв’язку з перемогою на виборах демократам Джозефу Байдену і Камалі Харріс.

«Я б хотів привітати Джо Байдена з обранням в якості 46-го президента Сполучених Штатів, а також Камалу Харріс з обранням в якості віце-президента. Розраховую на посилення турецько-американських відносин і нашого стратегічного альянсу», – написав голова НРП на своїй сторінці в Twitter.

Киличдароглу став першим з провідних турецьких політиків, який привітав Байдена. До сих пір ніхто з керівництва Туреччини цього не зробив.

Джо Байден, 7 листопада, звернувся до нації і оголосив себе переможцем на виборах глави держави, які відбулися 3 листопада.

Найбільші американські ЗМІ зарахували в актив Джо Байдену Пенсильванію і Неваду, які збільшили скарбничку демократа до 290 вибірників. Для перемоги необхідно було заручитися підтримкою мінімум 270. Джо Байден вже заявив про свій тріумф. Дональд Трамп назвав переможцем себе. Чинний глава Білого дому має намір добитися перегляду результатів в суді.

Виборча система США передбачає, що кандидат, який набрав більшу кількість голосів американців не завжди може виявитися переможцем. Справа в тому, що вибір глави держави покладається на колегію вибірників з 538 осіб, які представляють свої штати. Кількість вибірників від кожного штату дорівнює числу представників штату в конгресі. На виборах виборці повинні голосувати за кандидата, раніше переміг в їх штаті, але зобов’язує їх до цього закону немає.

Поділитись