Лавров заявив про намір РФ відновити «московський формат» по Афганістану

Лавров заявив про намір РФ відновити «московський формат» по Афганістану

Росія, у міру просування афганського мирного процесу, розраховує відновити «московський формат», який об’єднує сусідні з Афганістаном держави, ключові країни регіону і США.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю індійській газеті Hindustan Times, опублікованому у вівторок, 6 квітня.

Глава російської дипломатії підкреслив, що такий склад учасників «дозволяє координувати надання сприяння процесу національного примирення на широкій регіональній основі».

«У міру просування афганського мирного процесу вперед плануємо відновлення роботи цього механізму», – підкреслив Лавров.

Раніше, 18 березня, на засіданні розширеної «трійки» (РФ, США, КНР, Пакистан) з афганського врегулювання Лавров заявив, що Москва закликає США і рух «Талібан» (заборонено в РФ) зберігати прихильність мирній угоді. Глава МЗС РФ відзначав, що в разі необхідності російська сторона готова організувати міжафганські переговори на своєму майданчику.

У конференції 18 березня в Москві взяли участь спецпредставники РФ, США, КНР і Пакистану. Вперше до роботи розширеної «трійки» було залучено і афганців.

Поділитись