Лавров відреагував на заяви США і Європи через затримання Навального

Лавров відреагував на заяви США і Європи через затримання Навального

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав справжню мету західних політиків, які активно коментують повернення Олексія Навального в Росію.

За його словами, заяви колег зроблені «як під копірку». Лавров підкреслив, що західні політики «з радістю вхопилися» за новина про повернення Навального в РФ. Міністр припустив, що таким чином вони намагаються відвернути увагу громадськості від дійсно нагальних проблем.

«Вони (думають, що) можуть відволікти увагу від глибокої кризи, в якій опинилася ліберальна модель розвитку», – зазначив глава російського МЗС.

Він додав, що інцидент з Навальний «штучно» і «неправомірно» вийшов на міжнародну арену. Лавров при цьому нагадав, що німецька сторона так і не знайшла точки дотику з Москвою в прагненні з’ясувати істину в інциденті з Навальний.

За його словами, в оцінці ситуації Берлін спирався виключно на свідчення опозиціонера і його дружини. У свою чергу російські правоохоронці так і не отримали доказів, що підтверджують версію блогера.

Лавров додав, що Росію не раз звинувачували в гучних міжнародних скандалів: так було в ситуаціях з виборами в США, з отруєнням Скрипаль, з крахом малайзійського «Боїнга». Ні в одному інциденті, за словами міністра, Захід не надав доказів провини Росії.

«Не дають просто фактів, на яких пристойні люди завжди засновують свої дискусії», – пояснив глава МЗС. Він підкреслив, що Росія завжди прагне «не собачитися», а обговорювати всі претензії в формі конструктивного діалогу.

Поділитись