Лавров відреагував на слова Кравчука про пошук нового майданчика для контактної групи

Лавров відреагував на слова Кравчука про пошук нового майданчика для контактної групи

Напередодні глава української делегації Леонід Кравчук заявив, що Мінськ не може бути майданчиком для переговорів по Донбасу.

Він назвав Білорусь і її столицю еталоном диктатури. Перший президент України обурився тим, що літак авіакомпанії Ryanair посадили в мінському аеропорту заради затримання засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував слова політика. За словами російського дипломата, хоч Кравчук і є главою делегації, “не йому вирішувати, як буде працювати контактна група”. Глава МЗС Росії зазначив, що такі розпорядження залишаються за тими, хто підписував документ на саміті в Мінську в 2015 році.

Також Лавров висловив здивування, чому Кравчук та інші політики, стурбовані ситуацією з літаком Ryanair, не переймалися з приводу того, що сталося в 2016 році. Міністр закордонних справ РФ нагадав, що тоді без будь-якого пояснення був посаджений літак білоруської авіакомпанії, щоб зняти з борту людини, яка брала участь в антимайдані.

“Так що я б не плутав сюжети, якщо українська сторона не хоче знайти який-небудь привід, щоб ухилитися остаточно від виконання своїх обов’язків”, – сказав Лавров.

Поділитись