Лавров відповів на звинувачення у втручанні Москви в справи інших країн

Лавров відповів на звинувачення у втручанні Москви в справи інших країн

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що Захід може придумати ще чимало приводів, щоб звинуватити Росію у втручанні в справи інших держав.


“Останнім часом нас звинувачують в тому, що ми втручаємося в Білорусі, втрутилися в Нагірному Карабасі виключно для того, щоб зміцнювати там свої геополітичні позиції проти Заходу, нібито домовилися з Туреччиною про поділ цього регіону, тільки щоб Захід не зміцнював там своє становище. ось така логіка і психологія у тих аналітиків, які зараз домінують в Європі і США, тим більше на Британських островах”, – зазначив міністр.

За його словами, Москва готова до будь-яких поворотів подій. “Буквально днями читав, що Конгрес США просуває санкції проти Союзної держави Росії і Білорусії просто тому, що є таке Союзну державу, і воно не подобається тим, хто хотів би в Республіці Білорусь здійснити чергову “кольорову революцію”. Так що ще буде чимало приводів, я впевнений в цьому. Захід вміє не тільки їх шукати, а й вигадувати на рівному місці. Межі досконалості у наших західних колег немає”, – сказав він.
У листопаді палата представників США підтримала законопроект, що наділяє президента США повноваженнями щодо обмеження на в’їзд членів виборчкому Білорусі і чиновників, яких в Америці вважають відповідальними за тиск на ЗМІ. Як повідомляється на сайті конгресу, законопроект також розширює можливості сприяння Білорусі і включає допомогу в “протидії інтернет-цензуру”, підтримці жінок і політичних біженців.

Якщо законопроект буде схвалений, президент США зможе заблокувати візу будь-якого іноземного громадянина, який є членом ЦВК Білорусі, державними посадовими особами, відповідальним за дії щодо незалежних ЗМІ, посадовою особою Союзної держави або російським фізичною особою, активно брали участь в діях щодо ЗМІ або порушення прав людини, пов’язаних з ситуацією в республіці.

Поділитись