Лавров розкрив мету санкцій США проти “Північного потоку-2”

Лавров розкрив мету санкцій США проти “Північного потоку-2”

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розкрив реальну мету санкцій США проти газопроводу «Північний потік-2» – проштовхування своїх інтересів за допомогою політичного тиску.

Цю заяву дипломат зробив в інтерв’ю РІА Новини. “Мета, звичайно, не турбота про європейську енергобезпеки, яку СП-2 зміцнює, а проштовхування американського СПГ на ринок Європи. Це кричущий приклад недобросовісної конкуренції та політизації енергетичної сфери”, – наводить агентство його слова.

26 грудня представник МЗС Марія Захарова анонсувала «дзеркальні заходи» у відповідь на американські санкції і також підкреслила, що Вашингтон змішує політику з енергетикою.

21 грудня стало відомо, що санкції проти російських газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік» були включені в американський оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік, який підписав президент США Дональд Трамп.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що проект буде завершений, незважаючи на нові обмеження, хоча на це і буде потрібно на кілька місяців більше, ніж було заплановано.

Поділитись