У Сербії закінчили укладку труб “Турецького потоку”

У Сербії закінчили укладку труб “Турецького потоку”

У Сербії закінчили укладання труб на своїй ділянці «Турецького потоку», повідомив сербський телеканал РТС.

«Компанія IDC (Infrastructure Development and Construction), чиї головні партнери – компанія “Сербіягаз”, а також білоруські, німецькі, італійські та інші компанії, мова йде про міжнародний консорціум, побудували всі 403 км. Пройшли під Дунаєм, Тисою, Моравою, проходи під усіма каналами, залізницями завершені, труби з’єднані. Найближчим часом очікуємо завершення робіт на вимірювальних станціях. Так, ми можемо із задоволенням констатувати, що Сербія свою частину роботи, коли мова йде про укладання труб, на ділянці “межа Болгарії – межа Угорщини”, виконала, роботи завершені”, – розповів гендиректор “Сербіягазу” Душан Баятович.

За словами керівника компанії, всі роботи йдуть згідно з графіком, а також похвалився оцінкою американських і німецьких колег, які сказали, що спільна робота над будівництвом газопроводу приблизно в три рази ефективніше, ніж в середньому в Європі. Раніше будівельники встановили рекорд по швидкості на ділянці від кордонів Болгарії до Угорщини.

Запуск сербської ділянки «Турецького потоку» заплановано на кінець квітня наступного року.

Нагадаємо, «Турецький потік» призначений для транспортування газу з РФ до Туреччини, а також країни Південної і Південно-Східної Європи.

Поділитись