Лавров пожалівся Маасу на невиконання Києвом умов “нормандських домовленостей”

Лавров пожалівся Маасу на невиконання Києвом умов “нормандських домовленостей”

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив по телефону з главою МЗС ФРН Хайко Маасом ситуацію в Україні і боротьбу з коронавірусом, повідомляє прес-служба російського МЗС.

Відзначається, що розмова відбулася за ініціативою німецької сторони.

“Обговорено актуальні питання двосторонніх російсько-німецьких відносин і ряд міжнародних тем. При розгляді питань врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту Лавров вказав на важливість спонукання Києва до безумовного і повного виконання домовленостей, досягнутих за підсумками саміту глав держав нормандського формату 9 грудня 2019 року в Парижі і підлягають практичної реалізації через механізми Контактної групи”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, міністри висловилися за координацію глобальних зусиль з протидії пандемії COVID-19 і висловили надію, що цьому сприятиме 73-тя сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я.

Крім цього, Лавров зазначив, що висловлювання Маасу про неприйнятність спотворення історичної правди про розв’язуванні війни в його авторській статті в журналі Der Spiegel від 8 травня поточного року прозвучали особливо актуально в рік святкування 75-ї річниці визволення Європи від нацизму.

Раніше глава МЗС Німеччини Хайко Маас разом з істориком Андресом Віршінгом випустили статтю в Der Spiegel, де говориться, що тільки Німеччина відповідальна за розв’язання Другої світової війни.

Поділитись