Лавров поскаржився у Раду Європи на дискримінацію російськомовного населення в Україні

Лавров поскаржився у Раду Європи на дискримінацію російськомовного населення в Україні

Рада Європи привітала главу МЗС Росії Сергія Лаврова з 25-річчям вступу Москви до Ради незвичним способом. Там нагадали і про обов’язкове виконання рішень Страсбурзького суду.

Таке вітання направила генсек Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич.

РЄ вважає життєво важливим співробітництво з РФ в справі забезпечення прав людини і демократії. За ці 25 років Росії вдалося ратифікувати приблизно 70 конвенцій і протоколів, включаючи Європейську конвенцію з прав людини і Європейську соціальну хартію. Вони, як зазначила Пейчіновіч-Бурич, є “основою прав людини на континенті”.

Також Пейчіновіч-Бурич підкреслила, що росіяни мають право подати апеляцію до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі. А ще вона нагадала, що Рада Європи був заснована в 1949 році. З тих пір він прагнув забезпечити мир на міцних основах.

Тим часом сам Лавров у своєму зверненні з нагоди 25-річчя вступу країни до РЄ звернув увагу Пейчіновіч-Бурич на дискримінацію російськомовного населення в Україні і в країнах Балтії. Звернення опубліковане на сайті МЗС РФ.

За його словами, відсутність “належної реакції на такі масові і довгострокові порушення прав людини” розхитує авторитет Ради Європи. Міністр додав, що така організація “не повинна байдуже дивитися на прояви історичного ревізіонізму і звеличення посібників нацистів”.

Поділитись