Після повернення з Москви глава дипломатії ЄС заговорив про санкції

Після повернення з Москви глава дипломатії ЄС заговорив про санкції

Європейські країни можуть розширити санкції проти Росії за порушення прав людини, заявив верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

За його словами, «Росія все більше віддаляється від Європи».

Боррель нагадав, що в грудні минулого року ЄС затвердив новий режим персональних санкцій, який передбачає введення обмежень за порушення прав людини. Обговорювати санкції проти Росії глави зовнішньополітичних відомств ЄС будуть на зустрічі, яка відбудеться 22 лютого.

Заява про санкції Боррель зробив відразу після повернення з Москви, де глава європейської дипломатії був з візитом вперше за три роки. У столиці він провів переговори з главою МЗС Сергієм Лавровим, в тому числі торкнувся теми арешту опозиціонера Олексія Навального. Під час візиту Борреля також розгорівся дипломатичний скандал, за підсумками якого Москва вишле трьох дипломатів – представників Швеції, Польщі та Німеччини.

У російському МЗС вважають, що висловлювання Борреля про Росію різко відрізняються від тих заяв, які глава дипломатії ЄС зробив в Москві після переговорів. Тоді Боррель говорив, що поки жодна з країн союзу не внесла пропозицій щодо санкцій відносно Росії у відповідь на вирок Навальному і розігнані несанкціоновані акції протесту.

Поділитись