Лавров оголосив про рішення щодо американського долара

Лавров оголосив про рішення щодо американського долара

Росія продовжить дедоларизацію економіки, тому що економічна політика США непередбачувана.

Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв’ю індійському виданню The Times of India. Главу російського МЗС запитали, як Москві і Нью-Делі захистити від односторонніх санкцій свої економічні інтереси. У відповідь Сергій Лавров заявив про непередбачуваність економічної політики США, все агресивніше застосування владою цієї країни фінансових інструментів санкцій тиску і відверте зловживання ними статусом долара як світової резервної валюти.

Міністр повідомив, що на цьому тлі Росія продовжує поетапну дедоларизацію економіки і разом з партнерами прагнути зменшити вплив санкцій на розвиток двосторонніх відносин шляхом створення правових і економічних механізмів. Одним з пріоритетних напрямків цієї роботи він назвав розширення розрахунків в національних валютах.

“Укладено відповідні міжурядові угоди з Китаєм і Туреччиною. В рамках БРІКС («Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка») досягнуто домовленостей про взаємне відкриття відповідних кореспондентських рахунків. Москва і Нью-Делі ведуть енергійну роботу по підготовці угоди про взаємний захист капіталовкладень”, – перерахував Лавров.

Поділитись