Латвійський посол покине Білорусь на вимогу МЗС країни

Латвійський посол покине Білорусь на вимогу МЗС країни

Посол Латвії в Мінську Ейнарс Семаніс у вівторок покине територію Білорусі після відповідної вимоги білоруського МЗС, повідомили в латвійському посольстві.


“Посол сьогодні покине Білорусь”, – сказав представник посольства. Торкаючись інших співробітників посольства, яким білоруське зовнішньополітичне відомство наказало залишити республіку, співрозмовник агентства зазначив, що їх від’їзд відбудеться в середу, як і зажадав МЗС Білорусі.

Раніше мер Риги Мартіньш Стакіс повідомив, що серед прапорів країн, які представляють команди, які беруть участь в чемпіонаті світу з хокею, що проходить в латвійській столиці, замість державного прапора Білорусі підняли біло-червоно-білий прапор, який використовує білоруська опозиція. Посол Латвії в Мінську був викликаний в білоруський МЗС, йому вручена нота протесту. Послу було запропоновано покинути Білорусію протягом 24 годин, всьому дипломатичному і адміністративно-технічного складу – протягом 48 годин, а також залишити в столиці Білорусії одного адміністративно-технічного працівника для догляду за будинком.

У МЗС Латвії в свою чергу заявили, що країна висилає посла Білорусі і всіх дипломатів у відповідь на аналогічні дії Мінська.

Поділитись