Кувейт та Ірак знизили ціни на нафту слідом за Саудівською Аравією

Кувейт та Ірак знизили ціни на нафту слідом за Саудівською Аравією

Провідні країни ОПЕК – Ірак і Кувейт – знизили ціни на нафту слідом за Саудівською Аравією. Вони будуть продавати паливо дешевше, починаючи з квітня.

Про це повідомило агентство Bloomberg. Ірак зменшив ціну на нафту марки Basrah Light. Барель в квітні подешевшає на п’ять доларів. При цьому іракська держкомпанія Oil Marketing Organization (SOMO), за даними агентства, хоче збільшити обсяг експорту з наступного місяця.

Кувейт знизив ціну за барель нафти для покупців з Азії на шість доларів. На таку ж суму раніше зменшила ціну і саудівська компанія Saudi Aramco. Знижка буде стосуватися поставок сировини в Південно-Східну і Східну Азію.

Як 8 березня написала американська газета The Wall Street Journal з посиланням на представника влади Саудівської Аравії, зниження цін пов’язане зі спробою послабити російські позиції на ринку. Видання підкреслило, що на такий крок Ер-Ріяд пішов після провалених переговорів 6 березня про додаткове скорочення видобутку нафти країнами ОПЕК +. Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) наполягала на додатковому зниженні видобутку на 1,5 мільйона барелів на добу до кінця 2020 року. Росія відмовилася від цієї угоди. В результаті з квітня всі обмеження з видобутку палива знімуть.

Поділитись