Кремль готує відповідь Ердогану за втручання в конфлікт в Карабасі

Кремль готує відповідь Ердогану за втручання в конфлікт в Карабасі

На думку політолога і сходознавця Євгенія Сатановського, Москва відповість Анкарі за її «безпрецедентну нахабність» в Нагірному Карабасі.


27 вересня обстановка в Нагірному Карабасі різко загострилася. Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в порушенні режиму припинення вогню, ввели військовий стан і оголосили часткову мобілізацію. При цьому прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що турецькі воєначальники беруть активну участь в керівництві бойовими діями в Нагірному Карабасі.

Політолог зазначив, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не приховує своєї зацікавленості в нагірно-карабаському конфлікті.

«Ердоган вплутався в конфлікт не тільки з метою отримати контроль за регіоном, але і через лютневі невдалі операції в Ідлібі. Тоді йому довелося просити підтримки у Путіна», – пояснив він в ефірі «Вести FM».

Політолог висловив упевненість, що російські військові, а також президент Росії і Рада безпеки «підготують гідну відповідь Ердогану» і тому «ще й вибачення просити доведеться».

Поділитись