Кравчук запропонував відмовитися від «мінського формату» переговорів

Кравчук запропонував відмовитися від «мінського формату» переговорів

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу Леонід Кравчук висунув ультиматум по Донбасу, який стосується переговорів у «мінському форматі».

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

Кравчук запропонував відмовитися від «мінського формату» переговорів, якщо його не вдасться «реанімувати», а замість нього перейти до реалізації ідеї «кластерів». Він пояснив, що «кластери» – це питання, вироблені за сім років, об’єднані в групи. Такий формат дозволить не випустити з порядку важливі питання, а не залишати тільки ті, які виносяться на обговорення.

«І тоді не буде можливості будь-кого висмикувати з загальних питань. Ось, наприклад, Росія каже: давайте розглядати дев’яте питання. А чому не перше, друге, третє питання? Коли розіб’ють на кластери і візьмуть їх, тоді ніхто не буде ставити питання по будь-яких інших питаннях. Буде чітко: без виконання першого питання не може бути виконане друге і так далі. Це дуже важливий момент», – заявив Кравчук.

Кравчук також зазначив, що даний формат переговорів можна розширити за рахунок участі посадових осіб вищого рівня, а також провівши переговори в іншому місці, наприклад, в Європі.

Він додав, що остаточно прийняти позицію по «мінському формату» можна буде тільки після зустрічі президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна, а також після можливої ​​зустрічі Путіна і президента України Володимира Зеленського.

Поділитись