Кравчук розповів про розчарування Зеленського в Росії

Кравчук розповів про розчарування Зеленського в Росії

Під час вступу на посаду президент України Володимир Зеленський сподівався, що зможе швидко припинити війну на Донбасі.

Однак незабаром він зрозумів, що з Росією домовитися не можна, і розчарувався, заявив перший президент України Леонід Кравчук, передає «НВ».

«Коли прийшов Зеленський, він також думав, що можна в процесі дискусії якось домовитися. А коли побачив, що з ними домовитися не можна, то заявив, що потрібні зміни, документальні уточнення », – розповів він.

Кравчук додав, що на саміті «нормандської четвірки» в Парижі, який відбувся в грудні 2019 року, Зеленський виступив за перегляд Мінських угод.

«І, до речі, це сказала і [канцлер Німеччини] Ангела Меркель, що Мінські угоди – це не висічені на камені слова. На мою думку, без зміни основних концептуальних позицій “мінського” і “нормандського формату” ми не зможемо домогтися якихось успіхів», – впевнений Кравчук.

24 лютого повідомлялося, що Україна планує відновити контроль над ділянкою кордону з Росією в межах непідконтрольною частини Донецької і Луганської областей до 2025 року.

Раніше Кравчук заявив, що перспективи реалізації Мінських угод по врегулюванню конфлікту на Донбасі могли бути значно масштабнішими. «Треба, щоб і Росія визначилася більш точно зі своєю позицією. Вона чомусь намагається привласнити собі роль спостерігача в мінському процесі», – поскаржився він.

Поділитись