Корабель з російськими танками помітили на шляху до Сирії

Корабель з російськими танками помітили на шляху до Сирії

Корабель з російськими танками помітили на шляху до Сирії. Про це повідомив спостерігач і фотограф Йорук Ісік в Twitter.

На знімках, опублікованих фотографом, видно корабель ВМФ Росії «Саратов», що проходить по протоці Босфор. За словами Ісік, судно прямує в сирійський портове місто Тартус. Там розташований російський пункт матеріально-технічного забезпечення.

Спостерігач також уточнив, що «Саратов» спеціалізується на перевезенні бронетехніки, в тому числі танків і бронетранспортерів.

У квітні повідомлялося, що танк Т-90 зміг довести свою надійність завдяки участі у військових діях на території Сирії. Вони беруть участь у всіх значущих операціях, які проводять сирійські урядові сили проти терористів. При цьому, як виявилося, Т-90 здатні протистояти не тільки застарілому озброєння, яке все ще використовують джихадисти, а й сучасним протитанковим боєприпасам зразка НАТО, в тому числі керованих ракет TOW-2.

Перші Т-90 були перекинуті в Сирію в жовтні 2015 го, а в листопаді того ж року вони вже були задіяні в ході боїв в провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася навесні 2011 року. Основні учасники конфлікту – урядові сили, що виступають на стороні чинного президента Башара Асада, так звана помірна опозиція, а також ісламістські угруповання (в тому числі «Ісламська держава»), які захопили частину території країни.

Поділитись