Конгрес США розслідує нові зв’язки Трампа з Кремлем

Конгрес США розслідує нові зв’язки Трампа з Кремлем

У Конгресі США почали розслідування щодо зв’язків Національної стрілецької асоціації з Кремлем. Ініціаторів серед іншого цікавить, чи брала участь організація у фінансуванні кампанії Дональда Трампа.


Контактами стрілецької асоціації з представниками Росії зацікавилися двоє членів палати представників від Демократичної партії – Тед Лью та Келтін Рай. Вони мають намір знати подробиці про поїздки членів об’єднання до Москви в 2015 році. Також конгресмени планують дізнатися, скільки коштів організація отримала від Росії або пов’язаних з нею осіб під час виборчого процесу, і чи були ці кошти витрачені на кампанію, передає канал ABC з посиланням на лист законодавців голові стрілецької асоціації.

Автори звернення посилаються на «надзвичайно близькі стосунки» Національної стрілецької асоціації з виборчим штабом Трампа, а також на рекордні пожертви на підтримку кандидата і чинного президента.

Раніше той же канал ABC називав росіянку Марію Бутіну, обвинувачену в нелегальній роботі іноземним агентом, організатором зустрічі високопоставлених членів стрілецької об’єднання з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

У Національній стрілецькій асоціації ще не отримали запит від демократів, але пообіцяли відповісти на всі їхні запитання.

Нагадаємо, Національна стрілецька асоціація США — некомерційна асоціація в США, яка об’єднує прихильників права громадян на зберігання і носіння вогнепальної зброї. Створена в 1871 році, після Громадянської Війни в США.

Поділитись