Команда Зеленського пообіцяла змусити Путіна вести переговори

Команда Зеленського пообіцяла змусити Путіна вести переговори

Президент України Володимир Зеленський готовий сісти за стіл переговорів з російським колегою Володимиром Путіним.

Про це розповів перший помічник глави держави Сергій Шефір в інтерв’ю LB.ua. У команді українського лідера є впевненість в тому, що Київ доб’ється переговорів. Це станеться, хоча Путін не виконує міжнародні рішення, демонструючи, що він “нікому нічого не винен”, вважає Шефір. У той же час помічник президента зазначив, що російський лідер теж хоче “вийти з цієї ситуації з гордо піднятою головою” і думає про свою країну. Він пояснив, на чому базується його впевненість.

“Ми показуємо свої кроки – розвели війська в Станиці Луганській, хочемо побудувати міст, відновили Мінський процес. Всіма своїми діями, а також під час виступів президент говорить, що готовий до переговорів. Не так просто, щоб Росія відповіла, але, думаю, що ще кілька кроків, і ми прийдемо до діалогу”, – висловив упевненість перший помічник Зеленського.

За його словами, росіяни теж хочуть початку діалогу і кінця війни. “Не впевнений, що я геополітично розумію їх, але мені хочеться думати, що великого комфорту від всього, що відбувається у них теж немає”, – заявив він та пояснив, що переговори не повинні закінчитися втратою територій з української сторони.

Нагадаємо, 11 липня Путін і Зеленський провели телефонні переговори. Глави держав обговорили врегулювання конфлікту на південному сході України і повернення осіб, що утримуються з обох сторін, а також продовження контактів в “нормандському форматі”.

Поділитись