Коломойський заявив про вибір Зеленським “шляху в нікуди”

Коломойський заявив про вибір Зеленським “шляху в нікуди”

Український олігарх Ігор Коломойський прокоментував прийняття Верховною Радою в першому читанні закону, який врегулює виведення з ринку неплатоспроможних банків і не дозволить повертати їх колишнім власникам.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню «Новий час». Коломойський назвав законопроект «антиукраїнським», а кроки влади – «шляхом в нікуди». «Торгівля суверенітетом і конституцією за 30 срібняків, правда, дуже дорогих», – заявив він.

Бізнесмен підкреслив, що не обговорював питання прийняття закону з президентом України Володимиром Зеленським. «Люди вибрали свій шлях, це шлях в нікуди, що показав досвід попередників: [Арсенія] Яценюка, [Петра] Порошенка, [Володимира] Гройсмана і [Олексія] Гончарука».

Раніше журналісти видання «Страна.ua» повідомляли, що закон «Про вдосконалення деяких механізмів банківську діяльність» можуть розглянути в другому читанні без урахування понад 16 тисяч поправок, внесених до нього. Його прийняття є головною умовою для отримання Україною фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Закон унеможливлює повернення Коломойському націоналізованого в кінці 2016 року «Приватбанку». Тоді влада ухвалила таке рішення через нібито виведення його колишнім керівництвом великих сум під приводом кредитів афілійованим компаніям.

Поділитись