Колишньому міністру охорони здоров’я Франції сьогодні пред’являть звинувачення

Колишньому міністру охорони здоров’я Франції сьогодні пред’являть звинувачення

Колишньому міністру охорони здоров’я Франції сьогодні можуть пред’явити звинувачення.

Екс-чиновницю викликали в суд.

Громадські організації та кілька об’єднань медиків звинувачують Аньєс Бюзен в неефективній боротьбі з коронавірусів і запізнілої реакції на пандемію. Французька влада спочатку вважали, що ковід не може загрожувати країні. Карантин оголосили тільки в середині березня минулого року вже після відходу Бюзен у відставку. Після скарг почалося попереднє розслідування. За даними джерел агентства Франс Прес в судовій системі колишнього міністра охорони здоров’я Франції можуть визнати винною в порушенні цілого ряду законів.

При цьому юристи не виключають, що за підсумками надання свідчень Бюзен може виявитися в статусі свідка, якщо у слідства виявиться недостатньо доказів. Будинок екс-чиновниці обшукали минулої осені. Аналогічні дії провели за місцем проживання колишнього прем’єра Франції Едуара Філіпа, крім того обшукали офіс і квартиру чинного глави МОЗ Олів’є Віра і інших чиновників, відповідальних за розробку і реалізацію санітарних заходів. Французькі ЗМІ повідомляли, що слідчі заходи проводять в рамках розслідування дій влади в період пандемії. Слідчі перевіряють, наскільки ефективно і своєчасно вони почали боротьбу з коронавірусів.

За словами генпрокурора Касаційного суду Франції Франсуа Моленса інстанція отримала під час епідемії тисячі скарг на міністрів.

Поділитись