Колишній зять Єльцина пояснив причину приходу Путіна до влади

Колишній зять Єльцина пояснив причину приходу Путіна до влади

Колишній зять екс-президента Росії Бориса Єльцина Олексій Дьяченко розповів в своєму блозі на «Ехо Москви», чому Володимир Путін став наступником першого президента РФ.

Він пояснив, що у Єльцина були і інші варіанти – зокрема, колишній прем’єр-міністр Росії Євген Примаков. Але були причини, чому Єльцин в підсумку вибрав Путіна.

Дьяченко зазначив, що Примаков не міг терпіти критики на свою адресу.

«Будь-яка критична публікація, або заяви депутатів били йому прямо в серце. Про телерепортажах Сергія Доренка я взагалі мовчу», – пише Дьяченко.

До того ж Примаков своїми самостійними діями ігнорував адміністрацію президента, її керівника Волошина, що помічав Єльцин. Примаков дозволяв собі тиснути на президента, а той у відповідь сильно дратувався.

До того ж Єльцин хотів бачити на чолі держави нову фігуру.

«Справа в тому, що Єльцин бачив своїм наступником людину молоду, що не несе вантаж минулих помилок, зобов’язань і образ. Він хотів, щоб прийшов той, хто почне з чистого аркуша», – зазначив Дяченко.

Нагадаємо, що Примакову всесвітню популярність приніс розворот літака над Атлантикою 24 березня 1999 року. Примаков летів в США з офіційним візитом, але коли дізнався про рішення американців бомбити Югославію, то звелів повернутися назад до Москви.

«Неначе Примаков вважав неможливою зустріч з американцями в такий момент», – пише Дьяченко.

Поділитись